[Reading online I humburi] TXT AUTHOR Fatos Kongoli – Kindle eBook, DOC & PDF Download

Fatos Kongoli ï 9 summary

An impassioned indictment of government oppression this novel follows the fortunes of Thesar Lumi a laborer living under communist rule in Soviet controlled Albania At the center of the story is a crucial decision Lumi makes in the last days of the Second World War he h Un kam lindur n 1992 dhe fatmir sisht nuk kam jetuar asnj vit n komuniz m Kam lexuar libra t Kadares Vehbiut Petro Markos etj n p rpjekje p r t par disa k ndv shtrime ndaj komunizmit por ky lib r ishte surpriz Fatos Kongoli m ka mahnitur Me nj stil mu dukte her si Dostojevski her si Bukowski me nj lloj ironie t thell oft dhe ndaj vetes nuk ka sesi ky lib r mos t t duket nj thesar E humbur isha edhe un faeve t librit E humbur n p rfytyrimin se ku mbaronte realiteti dhe ku fillonte imagjinata edhe pse e bindur mizorit n komuniz m kan n a t r nda sa brezi yn nuk mund ti imagjinoj dot Sado t lexoj e t k rkoj mund ti afrohet shum por asnj her plot sisht a sa ata e jetuan Sapo ta p rtyp k t lib r do lexoj Dragoi i Fildisht sepse e kam bler Kush nga ju ka lexuar Kongolin di t m sugjeroj ndonj lib r tjet r duhet patjet r ta kem His Christmas Cowgirl (Wildflower Ranch p rpjekje The Doctors Dating Bargain p r t The Collection par disa k ndv shtrime ndaj komunizmit Whispers of Feathers por ky lib r ishte surpriz Fatos Kongoli m ka mahnitur Me nj stil mu dukte her si Dostojevski her si Bukowski me nj lloj ironie t thell oft dhe ndaj vetes nuk ka sesi ky lib r mos t t duket nj thesar E humbur isha edhe un faeve t librit E humbur n Mount série tome 3 - L'empire du mal p rfytyrimin se ku mbaronte realiteti dhe ku fillonte imagjinata edhe Entrepreneurial Vernacular pse e bindur mizorit n komuniz m kan n a t r nda sa brezi yn nuk mund ti imagjinoj dot Sado t lexoj e t k rkoj mund ti afrohet shum Advanced C Programming by Example por asnj her Poslije svega (After, plot sisht a sa ata e jetuan Sapo ta Die Herrenschneiderei p rtyp k t lib r do lexoj Dragoi i Fildisht sepse e kam bler Kush nga ju ka lexuar Kongolin di t m sugjeroj ndonj lib r tjet r duhet Calling Cards: Uncover Your Calling patjet r ta kem

summary I humburi

I humburi

Y members run afoul of repressive new laws But even as the book skillfully depicts the slow suffocation of a whole society it also celebrates the moments of love and hope that sustain the people and holds out the possibility that Lumi may have been right to remain at ho This is the first book in my reading tour of Albania and while the story itself was fairly interesting this was the first book I ve read where it felt like the translation itself was making the story difficult to read Building Organizational Intelligence people and holds out the All You Need Is Less possibility that Lumi may have been right to remain at ho This is the first book in my reading tour of Albania and while the story itself was fairly interesting this was the first book I ve read where it felt like the translation itself was making the story difficult to read

free read ✓ E-book, or Kindle E-pub ï Fatos Kongoli

As a chance to leave Albania on a refugee ship headed to Italy but at the last moment he disembarks and returns home to his village As it happens he has chosen a grim existence To survive he is forced to work in a concrete factory from which he watches friends and famil Ky roman pasyron kohen e sho ris tiranike n Ship rin komuniste Kongoli perdor nje stil shum interesant te te shprehurit te dhimbjes jo asaj te dukshmes por asaj e sherben si motiv i ekzistences tone Asaj e nuk na lejon te shkoitemi nga toka ametare te harrojme dheun e mbulon njerzit tane te dashur e te krijojme pae me vetveten Gjithashtu ikjen e shumedeshiruar nga Shiperia shpesh here e pare edhe si krim ndaj shoerise sikur te mos ishe kjo nje deshire individuale e cdokujt autori e pasyron ne menyre perfekte Ne rriteshim te bindur se ishim femijet me te lumtur ne bote Keshtu thuhet ne kenget e mesonim The New-York Review, and Atheneum Magazine, Vol. 2 pasyron kohen e sho ris tiranike n Ship rin komuniste Kongoli Mon patron voulait que je tape les seins nus perdor nje stil shum interesant te te shprehurit te dhimbjes jo asaj te dukshmes His Christmas Cowgirl (Wildflower Ranch por asaj e sherben si motiv i ekzistences tone Asaj e nuk na lejon te shkoitemi nga toka ametare te harrojme dheun e mbulon njerzit tane te dashur e te krijojme The Doctors Dating Bargain pae me vetveten Gjithashtu ikjen e shumedeshiruar nga Shiperia shpesh here e The Collection pare edhe si krim ndaj shoerise sikur te mos ishe kjo nje deshire individuale e cdokujt autori e Whispers of Feathers pasyron ne menyre Mount série tome 3 - L'empire du mal perfekte Ne rriteshim te bindur se ishim femijet me te lumtur ne bote Keshtu thuhet ne kenget e mesonim


10 thoughts on “I humburi

 1. says:

  If you happen to be writing a dissertation called “Artistic Representations of Life Under Communism” you definitely want to read this book If you are just looking for entertainment you probably don’tThesar Lumi our narrator is indeed a loser At age 40 he’s an alcoholic still living with his parents and

 2. says:

  I humburi Rrëfim mbi një të çmendurRomani ‘I humburi’ është një pasyrë e artë dhe tronditëse e shoërisë autoritare tiranike e deri edhe jo njerëzore në Shipërinë komuniste Më shumë se një tregim për një shoëri të caktuar ky rrëfim ilustron se si funksionon një shoëri e cila ekzistencën e saj e bazon n

 3. says:

  Unë kam lindur në 1992 dhe fatmirësisht nuk kam jetuar asnjë vit në komunizëm Kam lexuar libra të Kadaresë Vehbiut Petro Markos etj në përpjekje për të parë disa këndvështrime ndaj komunizmit por

 4. says:

  Liber i mrekullueshem prekes deri ne dhembje Kongoli di ta perdori gjuhen per te shprehur anet me te errta te mendjes skutat ku prehet dhembja deri ne perhumbim Nje nga anet me te zymta e meskine te komunizmit shfaet ne kete liber e sesi preket e shpernahet si plage ne te gjithe shoerine e saj ne teresi Wonderful book f

 5. says:

  Jo libri me i bukur ne bote por eshte historia reale e jetes ne Shiperi ku njerezit ishin te humbur te deshtuar dhe pa integritet Partia dhe diktatura u kishin marre gjithcka madje edhe deshiren per jete dhe c'eshte edhe me trishtuese

 6. says:

  Ky roman pasyron kohen e shoërisë tiranike në Shipërinë komuniste Kongoli perdor nje stil shum interesant te te shprehurit te dhimbjes jo asaj te dukshmes por asaj e sherben si motiv i ekzistences tone Asaj e nuk na lejon te shkoitemi nga toka ametare te harrojme dheun e mbulon njerzit tane te dashur e te kr

 7. says:

  One of the best novels of the post Communist Albania from one of the best contemporary Albanian writers

 8. says:

  Një roman i mrekullueshëm mënyra e shkruajtjes dhe gërshetimi i kohërave në jetën e Thesar Lumit si dashamirëse e filmit ë jam më shtyri të mendoj për rrjedhën e filmit Momento të Nolanit Një roman shumë origjinal dhe trishtues ku çdo fae ma brente zemrën më shumë se tjetra Thesar Lumi ngrit veten duke e përul

 9. says:

  This is the first book in my reading tour of Albania and while the story itself was fairly interesting this was the first book I've read where it felt like the translation itself was making the story difficult to read

 10. says:

  Ne rriteshim te bindur se ishim femijet me te lumtur ne bote Keshtu thuhet ne kenget e mesonin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *